Paul Bovens Architectural Design richt zich sinds 2006 op het transformeren van bestaande Architectuur.  Particuliere woonhuizen, monumentale-, bedrijfs- en zorgpanden  behoren tot het werkveld. De ontworpen nieuwbouw is veelal een gevolg van herbestemming, een te beperkende bestaande situatie of te hoge kosten bij verbouw.

Vooropstaand en immer leidend zijn uw wensen en eisen. We werken immers aan uw toekomstige droomhuis. Tijdens het ontwerptraject – een intensieve dialoog tussen U, de opdrachtgever, de ontwerper, de Gemeente en eventuele externe adviseurs – wordt de basis gelegd voor een functioneel ontwerpconcept, zeer nauwkeurig gedetailleerd en uitgewerkt met behulp van geavanceerde programmatuur. Door intensieve betrokkenheid gedurende het gehele traject worden faalkosten geminimaliseerd en kan direct ingespeeld worden op issues op de bouw.

In de aanpak wordt gestreefd naar een projectuitrol waarbij alle betrokken partijen in nauw overleg werken aan een eindresultaat dat de verwachtingen ten aanzien van het ontwerp geheel inlost en waarbij professionaliteit en creativiteit ten aanzien van het geheel de belangrijkste kenmerken zijn.

In materialisering en vorm wordt er altijd gezocht naar vernieuwende oplossingen, zonder de kwaliteiten van het ambacht uit het oog te verliezen.  Tijdloze vormgeving, gebruik van eerlijke materialen, constructiekwaliteit en een persoonlijke aanpak staan centraal. Korte communicatielijnen en één aanspreekpunt gedurende het hele traject worden als zeer prettig ervaren door onze opdrachtgevers.

Het energetisch vraagstuk is een steeds groter onderdeel van ons vak geworden, waarbij de uitdagingen in de bestaande bouw vaak groot zijn. Hoe verwarmen we, hoe isoleren we elk afzonderlijk bouwonderdeel op juiste wijze, en hoe ventileer je zonder teveel warmteverlies. Elk project weer een uitdaging die we graag aangaan.

In het bouwtraject de opdrachtgever ‘ontzorgen en representeren’ geeft rust en vertrouwen in deze, vaak complexe, trajecten.

Op deze site een selectie van werken, voor meer informatie en referentie’s mail: info@paulbovens.nl, bellen kan uiteraard ook, of kom langs op ons landelijk gelegen kantoor in Bemelen.

 

 

Architectuur I Interieur I renovatie I restauratie I coördinatie

Ontwerp I Technische uitwerking I Vergunningen I Aanbesteding I Bouwbegeleiding