Architectuur  woning Margraten

Deze woning in Margraten gaat ondergaat een veregaande transformatie . De gedateerde eenlaags bouw met kap word deels behouden, en fors uitgebreid. De bestaande begane grond blijft, althans rondom de centrale hal en traphuis, grotendeels bestaand. Er komen flink wat vierkante meters bij aan de achterzijde, en een garage word gerealiseerd. De woning word voorzien van een forse isolatielaag (142MM/RC6.0) afgewerkt met steenstrips. Het stalen kader draagt het dak om zo de bestaande fundering te ontlasten en een fraaie definitie te vormen van het archetype. De garagepoort is vormgegeven als een insnede, continuerend tot aan de voordeur, afgewerkt met aluminium balkjes als gevelbekleding. De (bedrijfs)woning maakt deel uit van een werkende boerderij.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Bouwvoorbereiding

Ontwerp: 2018 / Uitvoering:2019