Renovatie  Herenhuis Maastricht

De bestaande ruimten in de woning zijn geheel opnieuw gedefinieerd.  Ruimtes herstructureren en verbinden is een thema. Om de bestaande kwaliteiten op te waarderen zijn de zichtlijnen die door de architectuur lopen open gewerkt en afgestemd op de nieuwe functies, zodat functie en esthetische kwaliteit elkaar aanvullen en versterken. De voormalige, secundaire aanbouw is middels een grote glaspui aan de tuinzijde open gewerkt. Aan de huiszijde is dit deze ingreep doorgezet, en versterkt door het keuken blok in beide ruimten te plaatsen, als verbindende factor. De recente ontwerptechnische ingrepen zijn gedefinieerd door contrasterende materiaal toepassingen die aansluiting vinden bij het karakter van het pand.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Bouwvoorbereiding / Aanbesteding / Uitvoering

Ontwerp: 2014 / Uitvoering:2015