Uitbreiding bungalow Margraten

Deze bungalow in de typische 1970 stijl werd te klein voor het gezin. Eerste plan bestond uit het plaatsen van een schuine kap op de woning om een tweetal slaapvertrekken in te realiseren. Na uitvoering studie bleek dat een blokvorm, de contour van de hoofdbouw volgend, een betere verhouding gaf aan het bestaande volume. Het bruto vloeroppervlak is op deze wijze stukken efficiënter ingevuld. De opbouw is gerealiseerd in HSB (houtskeletbouw), met name om zijn geringe relatieve gewicht en een snelle bouwtijd. Achter de met zink beklede sleufraam zit het nieuwe trappenhuis dat beide delen met elkaar verbind. Hier is gekozen voor matte beglazing voor de nodige privacy. De gevelbekleding is een zeer duurzaam voorbehandelde beplanking, uiterst zorgvuldig gedetailleerd en aangebracht.

 

 

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding

Ontwerp: 2013 / Uitvoering: 2014