verbouwing woonhuis Eckelrade

De bestaande woning was door de veldbrand-stenen muren zeer donker. Ook de positionering en afmetingen van de bestaande ramen droeg hier niet aan bij. Door boven de verbindende vide drie grote lichtstraten aan te brengen hebben we dit probleem grotendeels opgelost. Ook zijn er daklichten toegepast in de gehele woning en zijn alle wanden, plafonds en kapschuinten voorzien van wit stukwerk. In de vide is een nieuwe gesloten balustrade aangebracht om de ‘lichtkoker’ te benadrukken, en een nieuwe trap, waarvan de spil een doorgaande beweging is met de deklijst van de balustrade. De nieuwe keuken is verplaatst naar de achterzijde van de woning door ter plaatse een doorbraak te realiseren. De achtergevel op de verdieping is verder naar buiten geplaatst zodat het geïntegreerd balkon is vervallen en een grotere slaapkamer hiervoor in de plaats gemaakt kon worden. Ook is er een nieuwe badkamer voorzien met een apart toilet op de verdieping. In de woning is zeer nauwkeurig en met zorg gekozen voor duurzame en millieuvriendelijke materialen. Zo is er voor de dakisolatie gekozen voor Isovlas, zijn er MOSA tegels gebruikt voorzien van het Cradle2Cradle certificaat. De wanden zijn afgewerkt met kalkverf in de natte ruimten en caseïne verf op de overige wanden voor een optimaal binnenklimaat.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding / Begeleiding Uitvoering

Ontwerp: 2010 / Uitvoering: 2010