verbouwing verswaren winkel

Voor de entree van de winkel werd een nieuw concept bedacht. Een eerherstel van de oorspronkelijke boerderijwinkel, op moderne wijze geïnterpreteerd. Het gevelstucwerk op de zijvleugel is verwijderd en de mergelmuur is aangeheeld en hersteld. De overkapping vervingen we door een nieuwe constructie op basis van gegalvaniseerde stalen balken en een houten balklaag. Dit vooral om de gewenste industriële uitstraling te verkrijgen. Het plafond is bekleedt met een zwarte plaat waarop Red Cedar latten zijn bevestigd. Deze komen terug op de poort en in de entree. In de bestrating is een band met hardsteen toegepast om de entree van de winkel duidelijker te maken, daar er hier ook toegang is tot bovenliggende woningen. Extra daglicht word verkregen door twee grote ronde koepels waaronder het latwerk doorloopt voor een mooi speelse lichtval. De gecreëerde binnenplaats vervult ook een sociale functie doordat klanten hier met een koffie even rustig kunnen zitten, en eventueel de lokale producten kunnen proeven.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding / Begeleiding Uitvoering

Ontwerp: 2009 / Uitvoering: 2009