uitbreiding woonhuis Bemelen

Op de plek waar de uitbreiding van dit woonhuis nu staat was een puzzel ontstaan van afzonderlijke bouwwerkjes die door de tijd aan elkaar waren ‘gegroeid’. De bestaande bouw had onvoldoende daglicht toetreding en verschillende vloerniveaus. daarom werd besloten dit alles af te breken. Om zoveel mogelijk licht in het oorspronkelijke bouwdeel te verkrijgen is gekozen voor een lichtstraat die door het verhogen van de gevel aan de buitenzijde niet zichtbaar is. Deze is opgebouwd uit een vliesgevel-profiel en afgedekt met een platdak om privacy te waarborgen. De gevelindeling is ontleent aan het oorspronkelijk deel dat de hoofdbebouwing verbond met de ‘hokjes’. Door de vouw-schuifpui aan de achterzijde gedeeltelijk naar binnen te verplaatsen ontstaat er de mogelijkheid om in de zomer een on-onderbroken connectie te creëren met de tuin, zonder een aparte entree voor dagelijks gebruik te verliezen. Daar het pand gesitueerd is aan de rand van het buitengebied, en een directe relatie met de omliggende natuur voelbaar is, hebben het gehele pand voorzien van warm water d.m.v. zonne-energie.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding / Begeleiding Uitvoering

Ontwerp: 2007 / Uitvoering: 2008