verbouwing schuur tot bed & breakfast ‘de remise’

De voormalige open schuur behorend bij een boerderij woning is geheel verbouwd tot een vakantieappartement annex bed and breakfast. De layout is geconcentreerd op een centrale ‘blok’ in de ruimte waar alle faciliteiten samenkomen, deze vormt de kern van het appartement. De slaapkamer geeft toegang tot een en-suite badruimte die zich in de blok bevind en half is opengewerkt. De grote glazen pui geeft over de gehele beschikbare hoogte veel daglicht en zicht op de binnenplaats, waardoor een lichtlijn bestaat naar de achterzijde, waar zich twee openslaande deuren bevinden waardoor de landelijke omgeving beleefd word. Door gebrek aan hoogte aan de achterzijde is het vloerpeil met twee optreden naar beneden gebracht en doorgetrokken naar buiten zodat er buiten een zitkuil ontstaat die de nodige privacy biedt.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding / Begeleiding Uitvoering

Ontwerp: 2009 / Uitvoering: 2010