verbouwing woonhuis calvariestraat Maastricht

De woning boven de voormalige dansschool was voorzien van een serre op het dakterras aan de achterzijde van het gebouw. Deze is geheel vervangen door de nieuwbouw van een houtskelet constructie afgewerkt met zink. Door de bestaande gevelopeningen te vergroten is deze ruimte bij de woonkamer betrokken en bevordert dit de lichtinval op de gehele verdieping. Op de verdieping is de interne structuur geheel aangepast aan de nieuwe leef situatie van het gezin. Zo is een slaapkamer ingericht als inloopkast en de master-bedroom naar de achterzijde van het pand verhuisd waar minder last is door verkeersgeluiden. In elke ruimte is maatwerk meubilair ontworpen om te beantwoorden aan de nieuwe functies.

Opdrachtmatig: V.O. / D.O / Omgevingsvergunning / Bouwvoorbereiding / Begeleiding Uitvoering

Ontwerp: 2007 / Uitvoering: 2009/10