Profiel

Het bureau

Sinds 2006 gespecialiseerd in renoveren van bestaande panden, met of zonder nieuwbouwcomponent. De wisselwerking tussen ervaring, kennis, en uw wensen geven mij de inspiratie en creativiteit om te spelen met volumes, verhoudingen, materialen, licht en zicht….. Het bureau is bewust klein gehouden om het gehele traject tot in detail te kunnen begeleiden en coördineren, van concept tot een met uitvoering. Op die manier is er veel ruimte voor direct overleg en snel handelen.

Uniek. Leefbaar. Praktisch. Uitdagend. Een ‘maatpak’. Eenduidig. Frisse, strakke lijnen. Helder ontwerp. Opdrachtgever en ontwerper: Intensieve samenwerking. Open dialoog. Tijdloze vormgeving. Eerlijke, natuurlijke materialen. Constructiekwaliteit. Persoonlijke aanpak. Ruime ontwerp ervaring. Kennis van de markt. Verantwoordelijkheid.Vertrouwenspersoon. Ecologisch. Duurzaam. Investering. Kritische houding. Scherpe blik

Diensten

Ontwerp

Technische uitwerking

Vergunningen

Aanbesteding

Coördinatie

Bouwbegeleiding

Het creatieve proces

Doordat we vaak binnen de grenzen van bestaande panden werken, zijn er andere mogelijkheden dan bij nieuwbouw. Dat is de uitdaging waar de wij enthousiast van worden. Door deze beperkingen te ‘gebruiken’ ontvouwen zich vaak de meest vindingrijke en verrassende oplossingen. Na de analyse van de bestaande bouw en het bepalen wat de kaders van mogelijkheden zijn, gaan we gelijk schetsen. De verschillende kaders en uitgangspunten zoals budget, randvoorwaarden en het programma worden hier al bewaakt.

We presenteren altijd minimaal drie schetsontwerpen. Inspiratie? Die halen we uit het bestaande gebouw, de omgeving, de materiaalsoorten, de toepassing van het gebouw of de eerste kop koffie in de ochtend.

We geloven in het ontwikkelen van details vanuit een overkoepelende visie.

Duurzaam bouwen

We hechten veel waarde aan ambachtelijke details en bewezen kwaliteit. Onze keuze voor materialen is gebaseerd op esthetische voorkeuren, kwaliteitsnormen en duurzaamheid. We verkennen natuurlijke materialen met een lage ecologische voetafdruk, zoals hout, vlas, hennep, leem en stro. We volgen de nieuwste ontwikkelingen in installatie-concepten en alternatieve energiebronnen. Houtbouw is niet meer weg te denken in de ontwerppraktijk van vandaag.

Echt duurzaam bouwen gaat verder dan werken met natuurlijke materialen of het plaatsen van zonnepanelen. Denk aan (toekomstig) hergebruik van materialen.