De laatste zelf-slachtende slager van Limburg

Slagerij Kusters: van boer tot bord. Ze hebben het hele proces in eigen hand en kunnen zo kwaliteit op alle gebied sturen. In 2015 ontwierpen we de eerste fase: een moderne productieruimte met werkplaatsen, een snijlijn, dieptekoelingen en een vriescel. Op de verdieping, ontsloten vanuit de nieuw ontworpen hoofdingang, een demo-keuken waar workshops gegeven worden, kleedruimtes en een kantine. De aanwezige bebouwing is een gevolg van 40 jaar aanbouwen en uitbreiden, waardoor samenhang ontbreekt.  Om hier orde in aan te brengen is een groot deel van de ‘wildgroei’ gesloopt. De vervangende nieuwbouw is aan de straatzijde uitgevoerd in een voegloze gevelsteen met hoge rollagen. De indeling is gerangschikt op een meterstramien, afleesbaar in de ritmiek ik de gevel waarbij ‘ontbrekende’ openingen toch voelbaar zijn in de geleding. In 2021 is fase 2 gerealiseerd: een productieloods van 800m2, volledig gedekt met evenveel m2 aan PV panelen. In 2023 op de tekentafel: een nieuwbouw waarin een nieuwe winkel volledig integraal word ontworpen: interieur en exterieur,  de kantoren gesitueerd op de verdieping in een sprekend volume bekleedt met Thermo-Essen. 

 

Locatie:
Margraten
Ontwerp:
2015 + 2017 + 2020 + 2023
Uitvoering:
Gefaseerd
Categorie:
Architectuur - Interieur
Partners:
CHB Engineering / Eijkerbouw BV / Jef Wouters Installaties / Bergmans en Wijnen Electro / Technisch bureau GESIT
Opdrachtmatig:
-
Date: